Evenementen in de Grote Kerk

 

Topkoor uit Engeland – Temple Church Boys’ Choir – bezoekt Noord-Holland

Klik hier voor de poster

Iedereen kent het jongenskoor van Kings College uit Cambridge.
Het jongenskoor van de Temple Church in Londen is van hetzelfde zeer hoge niveau.
Zij hebben opgetreden van Australië tot de Verenigde Staten van Amerika en komen van 24 -26 juli drie optreden verzorgen in Noord-Holland.

Het koor is verbonden aan de Temple Church in Londen , een prachtige kerk, verscholen in een rustige wijk achter Fleetstreet. De kerk dateert uit 1185 en herbergt graven van Tempelridders en komt voor in “De Da Vinci Code” van Dan Brown.
Hier wordt al eeuwen de lat voor koormuziek heel hoog gelegd. De jongens oefenen dagelijks en de muziek is ingebouwd in hun schoolopleiding.

“Het is goed voor de jongens, voor de samenhang en de samenklank om af en toe een korte tournee te hebben”, aldus dirigent (Choirmaster) Roger Sayer. “We zijn enkele jaren geleden al eens in Nederland geweest en daar is een band ontstaan. Via onze contacten hebben we drie mooie kerken gevonden waar we graag willen zingen: Enkhuizen, Monnickendam en Schagen”.

Dirigent Roger Sayer is één van de meest vooraanstaande organisten in Engeland. Naast het dirigeren van het koor geeft hij regelmatig orgelconcerten op de grote orgels in Europa, de Verenigde Staten en Australië. Hij speelde de Oscar-genomineerde orgelmuziek in de bekende film ‘Interstellar’.

Het Temple Church Boys’ Choir zingt die typische prachtige Engelse kathedraalmuziek o.a. van Händel, Britten en Stanford en ook koorwerken van Bach, Mendelssohn en Fauré.

Een buitenkans om dit koor in onze eigen omgeving te horen.

24 juli Enkhuizen – Zuiderkerk
25 juli Monnickendam – Nicolaaskerk
26 juli Schagen – Grote Kerk

Aanvangstijd 19.30 uur.
De concerten duren ongeveer anderhalf uur (inclusief pauze.)
De entree is €10

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.