Evenementen in de Grote Kerk

Concert van drie Byzantijnse koren

Op dinsdagavond 1 mei wordt een bijzonder Byzantijns concert gehouden in de Grote Kerk in Schagen. Drie Byzantijnse koren treden die avond voor het voetlicht. Twee Noord-Hollandse koren en een Pools koor dat te gast is voor een korte tournee.

Het Hoorns Byzantijns koor Indrik en het Alkmaarse koor Bjerjozka zingen samen de ‘Liturgie voor koor’ van de invloedrijke Russisch-orthodoxe metropoliet en componist Hilarion Alfejev. Dat gebeurt in een concertante uitvoering. Na de pauze zingt het Poolse koor Cappella Musicae Antiquae Orientalis kerkslavische liederen van diverse componisten.

Alle liederen worden a capella gezongen, zoals gebruikelijk in de Slavische traditie. Byzantijnse gezangen zijn geliefd bij een groot publiek vanwege de harmonieuze klanken. Deze drie koren besteden dan ook veel tijd aan stemvorming om deze bijzondere samenklank ten gehore te kunnen brengen. De muzikale leiding van dit concert is in handen van de dirigenten Serge Latychev en Leon Zaborowski, die beiden een rijke ervaring hebben in de vertolking van Slavische muziek.

Tijd/plaats: Grote Kerk, Markt 24A, Schagen. Aanvang concert 20.00 u. Toegang €10,-, incl. consumptie. Nadere informatie: info@indrik.nl of bestuur@bjerjozka.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *