Dipps

Dipps logo

Silhouet centrum Dippoldiswalde

SONY DSC

Grote Kerk Schagen

Dippoldiswalde, kortweg Dipps, ligt in Duitsland in een glooiend landschap ongeveer 30 km ten zuiden van Dresden richting Tsjechië.

kaartje Dipps Dit landschap krijgt in het voorjaar een extra bekoring door de uitgestrekte koolzaadvelden, die volop in bloei stonden en de omgeving geel kleurden, een prachtig panorama.De contacten tussen Schagen en Dippoldiswalde bestaan al 25 jaar  Het initiatief ging indertijd uit van de protestantse kerk, die bij het ontstaan van de wijk Muggenburg zijn vleugels wilde uitslaan en contact zocht met een verwante gemeente in de DDR, waar behoefte bestond aan open communicatie over het verleden met name het oorlogsverleden, waarop een taboe rustte.

De keuze viel toen op deze plaats, Dippoldiswalde. Vanuit Schagen bestond het idee, dat er in Dippoldiswalde ook materiële steun nodig was. Dit bleek niet het geval te zijn. Daarom werd besloten samen een project in Roemenië op te zetten, dat weliswaar in een ietwat gewijzigde vorm, nog steeds bestaat

25 jaar dipps

25 jaar Dipps

P1110621 Dipps

Uitwisseling 2016 in Dipps

 

 

 

 

 

 

 

Met een bezoek aan Dipps rond Hemelvaartsdag dit jaar is het 25 jarig partnerschap gevierd. Een verslag van de reis vindt u hier. Naar aanleiding van het jubileum is ook de samenwerking geëvalueerd. Een verslag van deze evaluatie vindt u hier.

Meer over de Evangelische Gemeinde in Dipps: http://www.kirche-dw.de