Evenementen in de Grote Kerk

Taakgroep Leren en Doen van de Protestantse Gemeente Schagen:

Binnenkort weer activiteiten: Alle activiteiten voor de eerste helft van het winterseizoen op een rij:

Gespreksgroep Quin

Na de startzondag gaat de gespreksgroep Quin o.l.v. ds. Arie Jan van der Bom weer van start. De gesprekavonden konden zich in een grote opkomst verheugen en we hopen natuurlijk dat iedereen weer van de partij zal zijn.
Ook nieuwe deelnemers kunnen zo instappen. De gespreksgroepen zijn op de derde woensdag van de maand.
De eerste bijeenkomst staat gepland op woensdag 15 september in de Hans Leijdekkerszaal in de Grote Kerk op de Markt. We beginnen om 20.00 uur. De tweede bijeenkomst is woensdag 20 oktober.  

Tischreden
Het is inmiddels traditie geworden dat we rond Lutherdag – 31 oktober – een zogenaamde Tischreden organiseren. Dit jaar valt 31 oktober op zondag. Dus zondag 31 oktober van 17.00 uur tot 20.00 uur eten we met elkaar en is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

Maarten Luther en zijn vrouw Katharina van Bora organiseerden regelmatig gezellige maaltijden met vrienden en bekenden. Ook hun zes kinderen deden gewoon mee. Tijdens de maaltijd werd er muziek gemaakt en met elkaar gepraat. Ook dit jaar willen we dat weer doen. Het thema duurzaamheid zou vorig jaar tijdens de Tischreden aan de orde komen. Maar die ging toen niet door. Nu dus ‘Duurzaamheid’. Noteert u de datum alvast. De precieze invulling leest u in het volgende kerkblad. U kunt zich vast aanmelden via: activiteiten@pgschagen.nl

In voorbereiding zijn meer activiteiten. Kijk hiervoor in het kerkblad.

We hopen dat er voor ieder wat bij zit. Alle activiteiten staan open voor iedereen, kerkelijk of niet (meer) kerkelijk. Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.