Contact

Jeugdwerk contactpersoon:
mw. A.M. Plomp-Baas
tel. 0224 227522 annemieke_baas@hotmail.com

Jeugdwerk

In de kerk op de markt beschikken wij over een aantal gezellige ruimtes voor het jeugdwerk, waar we op zondag tijdens de dienst verschillende activiteiten organiseren.

Elke zondag is er crèche: een plek waar de jongste kinderen kunnen spelen, tekenen of knutselen of lekker op de bank kruipen voor een voorlees-verhaaltje. We hebben heel veel leuke materialen in de kast staan! Regelmatig hebben we ook een ‘Kom in de Kring’ activiteit, waar op een eenvoudige manier verhalen worden aangeboden: ‘grote’ thema’s in het klein. Daar hoort dan natuurlijk ook een mooie ‘knutsel’ bij om mee naar huis te nemen.

Elke zondag is er ook kindernevendienst voor de kinderen in de basisschoolleeftijd. Elke week wordt een Bijbelverhaal verteld en kijken we wat het verhaal ons vandaag de dag te zeggen heeft. Vaak is er een creatieve verwerking, maar regelmatig spelen we ook een spel met elkaar. Dit zijn altijd hele gezellige ochtenden op onze eigen kindernevendienst-zolder! Rond de feestdagen (Kerst, Pasen) pakken we altijd groots uit met een speciaal thema en bijbehorend creatief project. Ook palmzondag en het kinderkerstfeest zijn elk jaar hoogtepunten.

Vanaf 10 jaar kunnen de kinderen aanschuiven bij de tienerdienst, die om de week op zondag plaatsvindt in de koffiezaal. Hier worden aansprekende lessen aangeboden rond verschillende kerkelijke thema’s en Bijbelverhalen, waarbij verschillende werkvormen worden gebruikt. Voor de tieners is er daarnaast elke maand een extra activiteit, variërend van schaatsen tot een filmavond, een herfstwandeling of een dagje Amsterdam.

Naast al deze activiteiten is het natuurlijk ook leuk om zondags na de dienst verstoppertje te doen in de kerkbanken, toch even boven op de preekstoel te kijken en intussen één (of meer…) koekjes te verorberen die de koffiedames altijd speciaal voor de kinderen klaar zetten.

Onze jeugdzolder

Palmpasen – Paaskruisjes

Leuk speelmateriaal